Het is Fay’s missie om vanuit een positieve instelling de mens achter de ziekte te blijven zien en haar vader te volgen in wie hij is geworden. Ze maakt intuïtief contact met hem via muziek en kunst en door samen met hem te wandelen. Daarbij kijkt ze niet naar het verleden, maar probeert ze samen te genieten in het moment. 

Fay Claassen zal het nummer 'Schilderij van de liefde' ten gehore brengen tijdens het voorprogramma van Residentie Orkest. Wil je hier bij zijn? Bestel dan hier jouw ticket.

Videoportret Fay Claasen en haar vader

Fay Claassen is een veelzijdige zangeres die bekroond is met meerdere Edisons en een Gouden plaat. Haar vader, Ger van de Geer, is beeldend kunstenaar en woont in een verpleeghuis. In de serre richt zijn dochter een overzichtsexpositie in met zijn schilderijen. Samen kuieren ze langs een zevental kunstwerken. Totdat Ger abrupt stilstaat, de blik gefixeerd op een doek. Opgetogen keuvelend wijst hij rechtsonder iets aan. ‘Geer’ staat er duidelijk leesbaar. ‘Inderdaad’, bevestigt Fay. ‘Dat is jouw handtekening!’