Wereld Alzheimer Dag - Onvergetelijk Zeeuws museum in Brielle

Woensdagavond 13 september 2017 werd het eerste Alzheimer Café Brielle na de zomerpauze gehouden. Het thema stond in het teken van Wereld Alzheimer Dag en er werd stilgestaan bij het 20-jarig bestaan van het concept ‘Alzheimer Café’ middels een korte toespraak door bestuurslid Ed v. Nieuwenhoven.

Twee vertegenwoordigers van het Zeeuws Museum te Middelburg waren deze avond te gast i.v.m. de speciale rondleiding voor mensen met dementie en hun naasten (“Onvergetelijk Zeeuws Museum”). 
Allereerst verstrekte Yvette Lardinois uitgebreid informatie omtrent het Zeeuws Museum en de (speciale) rondleidingen. Vervolgens werden 2 schilderijen uit het Museum op boeiende wijze besproken door Ad van der Jagt. De kunstwerken werden collectief heel nauwgezet bekeken, op de kleinste details werd gelet. Ondanks het feit dat het helaas geen ‘volle zaal’ was, werd door het enthousiasme van Yvette en Ad, alsmede de interactie met de aanwezigen toch een heel bijzondere en geslaagde avond!

Onvergetelijk Zeeuws Museum
Een inspirerend en ontspannend dagje uit voor mensen met dementie en hun naasten: dat is Onvergetelijk Zeeuws Museum.Tijdens deze rondleiding gaat u met elkaar in gesprek over de objecten in het museum aan de hand van een maandelijks wisselend thema. Uw beleving staat centraal. Deel tijdens de rondleiding uw verhalen, herinneringen, associaties en ideeën en breng samen de objecten tot leven. De open vragen en creatieve opdrachten van de rondleider helpen u op weg. Ervaar met elkaar de kracht van kunst en cultuur tijdens dit onvergetelijke museumbezoek. U bent van harte welkom!

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door