Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Knutselsjablonen

Video met prachtige creaties

Heel Nederland heeft vergeet-mij-nietjes gedeeld! Bekijk hier de video:

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Een luisterend oor en online tips, adviezen en antwoorden

Naast deze actie zet Alzheimer Nederland zich extra in om mensen met dementie en hun naasten te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Zo zijn de lijnen van de Alzheimer Telefoon uitgebreid. Op deze website en op dementie.nl is een aparte sectie ingericht met tips, adviezen en antwoord op veel gestelde vragen over dementie, corona en gezondheid. Verder adviseert Alzheimer Nederland het ministerie van VWS en richt zich daarbij met name op de verschillende kanten van de dilemma’s bij dementie in deze crisis.

Michelle en haar moeder zitten op bankje

Bekijk hier de tv-commercial:

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Met dank aan

Deze actie is tot stand gekomen in samenwerking met onderstaande partners:

Partners
 • Veelgestelde vragen over deze campagne

  Waarom start Alzheimer Nederland de actie #wevergetenjullieniet?
  Alzheimer Nederland start de actie #wevergetenjullieniet omdat we met vergeet-mij-nietjes aan elkaar kunnen laten zien dat we aan elkaar denken. Ook als we niet bij elkaar kunnen zijn.

  Pasen is voor veel mensen een moeilijke tijd, omdat we dan graag bij elkaar op bezoek zouden gaan. Daarbij denken wij zelf in het bijzonder aan de circa 280.000 mensen met dementie, zowel thuis als in verpleeghuizen, voor wie dit een extra zware tijd is. Maar: iedereen kan met de actie meedoen door een afbeelding van een vergeet-mij-nietje te verspreiden. We kunnen de situatie niet oplossen, maar wel symbolisch de armen om elkaar heen slaan. Laten zien dat we in het hart bij elkaar zijn deze paasdagen.

  Wat doet Alzheimer Nederland zelf in deze actie voor mensen met dementie en hun naasten?
  Wij faciliteren iedereen om met het vergeet-mij-nietje symbolisch een arm om elkaar heen te slaan, door de poster op te hangen, vergeet-mij-niet sjabloontjes te gebruiken, fotolijstjes, etc. Verder overladen we twee verpleeghuizen in Nederland met honderden vergeet-mij-nietjes (met steun van Intratuin). Deze actie is natuurlijk symbolisch voor alle verpleeghuizen.

  Naast deze actie heeft Alzheimer Nederland zich de afgelopen weken extra ingezet om mensen met dementie en hun naasten te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Zo zitten de vrijwilligers van de Alzheimer Telefoon iedere dag tot 23 uur klaar voor een luisterend oor en advies (gratis). Op deze website en op dementie.nl is een aparte sectie ingericht met tips, adviezen en antwoord op veel gestelde vragen over dementie, corona en gezondheid. Verder adviseert Alzheimer Nederland het ministerie van VWS en richt zich daarbij met name op de verschillende kanten van de dilemma’s bij dementie in deze crisis.

  Waarom is gekozen voor het vergeet-mij-nietje als symbool?
  Alzheimer Nederland gebruikt het vergeet-mij-nietje al jarenlang als sociaal symbool om te laten zien dat we mensen met dementie en hun mantelzorgers niet vergeten. Met dit symbool willen we nu heel Nederland mobiliseren om te laten zien dat we elkaar niet vergeten ondanks dat we niet dichtbij elkaar kunnen zijn.

  Wie zijn de partners?
  De actie is een initiatief van Alzheimer Nederland, in samenwerking met bureau The Family en Samen dementievriendelijk en wordt ondersteund door Greetz en Intratuin. Wij kunnen deze actie voeren dankzij alle partijen en mediapartners die hier gratis, of tegen extreem hoge kortingen aan hebben mee gewerkt.

  Greetz heeft speciaal voor deze actie twee gratis vergeet-mij-niet ansichtkaarten ontwikkeld die van maandag 6 april t/m maandag 13 april te versturen zijn (met een maximaal aantal van 2.500 per dag). Men betaalt alleen de postzegel zelf. 
  Intratuin heeft Alzheimer Nederland tegen kostprijs voorzien van duizenden vergeet-mij-nietjes.

  Heeft u nog vragen?
  Dan kunt u contact opnemen met Alzheimer Nederland via [email protected].
  Wij doen ons best om uw email zo snel mogelijk te beantwoorden.