Training 'Goed omgaan met dementie'

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. 

In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Om Nederlanders de komende jaren bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving en mensen te trainen bij het herkennen van mensen met dementie en hen te helpen is het programma 'Samen dementievriendelijk' ontwikkeld.  

 

Met het programma ‘Samen dementievriendelijk’ willen wij bijdragen aan zorg voor en steun aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Steun die aansluit bij hun persoonlijke mogelijkheden en wensen. Zodat zij samen zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.
 

Helpt u mee?

Ook u kunt helpen om Nederland dementievriendelijk te maken! Doe de gratis training 'Goed omgaan met dementie' en word ook dementievriendelijk! 

Doe een training >