Vrijwilliger in het Alzheimer Café, Trefpunt of Theehuis

Het Alzheimer Café of Alzheimer Trefpunt is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Vrijwilligers van het Alzheimer Café of Alzheimer Trefpunt hebben organisatietalent en leggen gemakkelijk contact. Het Alzheimer Theehuis volgt hetzelfde concept, maar de informatie wordt in het Turks of Marokkaans gegeven.
 

Organisatietalent

Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen staan bekend als waardevolle bijeenkomsten waar in alle openheid over dementie gesproken wordt. De vrijwilligers achter de Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen beschikken over een dosis organisatie - en improvisatietalent, zijn representatief en sociaal vaardig. Binnen het concept van het Alzheimer Café zijn verschillende taken voor vrijwilligers te doen. Denk daarbij aan het voorbereiden van de avonden, de rol van gastvrouw, -heer, vrijwilliger achter de leestafel of gespreksleider van het Alzheimer Café.
 

Help mee

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden bij een Alzheimer Café, Trefpunt of Theehuis?  Vul dan het interesseformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.