Vrijwilliger voor de AlzheimerTelefoon

De AlzheimerTelefoon is een hulplijn, speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het leven met dementie is ingewikkeld en stelt je steeds voor nieuwe uitdagingen. Dan is het fijn om af en toe even je verhaal te kunnen doen, of je vragen te kunnen stellen aan iemand die begrijpt hoe het is om met (iemand met) dementie te leven.

Als vrijwilliger van de AlzheimerTelefoon kent u de last en raadselen van het omgaan met dementie. U biedt telefonisch een luisterend oor aan mantelzorgers en mensen met dementie. Ook geeft u advies en tips over omgaan met dementie. U bent bekend met de activiteiten van Alzheimer Nederland en kunt zo nodig doorverwijzen naar een deskundige. U werkt vanuit huis en kunt uw tijd flexibel indelen.

Bekijk de vacatures

1-op-1 gesprek van grote waarde

Naast alle online mogelijkheden voor informatie uitwisseling blijft een 1-op-1 gesprek van grote waarde. Gelukkig weten veel mensen de AlzheimerTelefoon te vinden. Zij bellen soms met een concrete vraag, maar heel vaak om even stoom af te blazen, zorgen te uiten of vrijuit te kunnen praten.

Elk gesprek is weer anders. Vaak kan ik iets betekenen voor een mantelzorger, maar altijd leer ik zelf ook weer iets bij.

Heeft u ervaring met dementie in uw omgeving? 

Bent u een professional in de zorg voor mensen met dementie en/of heeft u zelf in uw naaste omgeving te maken gehad met dementie, én wilt u uw kennis en ervaringen inzetten voor anderen die dit nodig hebben? Dan is deze uitdagende vrijwilligersfunctie bij de AlzheimerTelefoon vast iets voor u!

Na vele jaren in de zorg gewerkt te hebben, kan ik me nu inzetten voor de AlzheimerTelefoon. Ik ben blij dat mijn kennis en ervaring niet verloren gaan.’

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.