Wat doet Home Instead om dementie te stoppen?

  • €95.000

    Jaarlijkse bijdrage voor onderzoek
  • 97

    Deelnemers 2bike4alzheimer
  • €23.490

    Ingezameld met 2bike4alzheimer

"Ook wij hebben grote gedrevenheid om dichtbij mensen met dementie en hun naasten te staan. En hen met alle mogelijkheden te ondersteunen in hun dagelijks leven"

Otto Mak, directeur Home Instead 
Otto Mak, directeur Home Instead Thuisservice

Specialistische scholing over dementie

Home Instead en Alzheimer Nederland werken samen aan betere zorg voor mensen met dementie en ondersteuning van hun mantelzorgers. De organisatie gaat bijvoorbeeld hun CAREGivers bijscholen over specialistische dementiezorg, via een bijscholingsprogramma op dementie.nl. Onderdeel van dit programma is dat er elke vier maanden een actueel themapakket online komt met kennisartikelen, achtergrondverhalen en interessante tools voor de CAREGivers. Die ontwikkelen we samen, op basis van laatste inzichten en ervaringen van betrokkenen bij mensen met dementie.

Kennisverspreiding & peiling dementiezorg

Home Instead Thuisservice geeft nieuwe en huidige klanten informatie over dementie. De organisatie draagt tevens bij aan de tweejaarlijkse peiling Dementiezorg, waarbij mantelzorgers worden gevraagd naar ervaringen en behoeften over dementie en de zorg en ondersteuning voor hun naasten.

Bedrijfscollecte & 2bike4alzheier

Home Instead doet mee aan 2bike4alzheimer en de online Bedrijfscollecte in november.

Wat doet Home Instead Thuisservice?

De ambitie van Home Instead is dat ouderenzorg anders moet en kan. Daarvoor durft Home Instead anders te denken en anders te zijn. Zorg kan beter, dat bewijst Home Instead elke dag door ondersteuning af te stemmen op de behoeften van senioren en in te spelen op de ontwikkelingen in de langdurige zorg. Dat doet Home Instead vanuit de kernbegrippen: geef vertrouwen, maak het verschil, vanuit het hart. Home Instead biedt begeleiding en ondersteuning voor senioren met dementie. Met persoonlijke aandacht bouwen zij een vertrouwensband met iemand op en zijn zij zoveel mogelijk van betekenis. De CAREGivers (zorgprofessionals) zijn getrainde medewerkers die goed kunnen inspelen op de individuele behoeften van senioren met dementie. Zij sluiten aan bij de persoonlijke situatie en gaan samen op zoek naar het levensverhaal. Door samen herinneringen op te halen en door, voor de senior, betekenisvolle dingen te ondernemen, houden CAREGivers de senior betrokken bij het alledaagse leven. Zodat iemand met dementie in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

Lees meer op homeinstead.nl

Anne Claire van der Lugt teamleider zakelijke markt a.i.

Ook Bedrijfspartner worden?

Overweeg je om ook Bedrijfspartner te worden en verschil te maken voor mensen met dementie en hun dierbaren? We bespreken graag samen wat past bij je bedrijf. Zo komen we tot een verbinding die wederzijdse vooruitgang brengt. Neem gerust contact op met Anne Claire van der Lugt via (06) 25 00 79 58 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in.