Wat doet Monuta om dementie te stoppen?

  • €75.000

    Bijgedragen aan onderzoek
  • 300

    Medewerkers getraind in Samen Dementievriendelijk
  • 24

    Lezingen gegeven tijdens Alzheimercafés

Monuta en Alzheimer Nederland versterken elkaar. We zorgen samen voor meer aandacht voor dementie. En we ondersteunen en informeren mantelzorgers en mensen met dementie over het thema ‘Open over afscheid’."

Corné Mulders, directeur Monuta
Corné Mulders, directeur Monuta

Impact op thema Afscheid

Monuta is Bedrijfspartner van Alzheimer Nederland op het thema Afscheid nemen. Samen hebben we al veel bereikt. Twee keer per jaar biedt Alzheimer Nederland mantelzorgers en zorgprofessionals een webinar aan over afscheid, daarbij is de intentie dat deze zullen worden geleid door één van Monuta's deskundigen. De Webinars zijn onderdeel van bijscholingsprogramma’s en de inhoud is afgestemd op de behoefte van deelnemers. Verder verzorgt Monuta lezingen over het thema ‘Open over afscheid’. Dat deed de organisatie al bij 24 (live en online) Alzheimer Cafés; 32 medewerkers volgend speciaal hiervoor een training.

Kennis verspreiden

Monuta zet haar kennis op verschillende manieren in voor mensen met dementie, hun naasten en betrokkenen van Alzheimer Nederland. Zo is Monuta als expert betrokken bij dementie.nl, waar ze als vraagbaak functioneert voor mantelzorgers. Ook levert Monuta artikelen voor ons magazine Alz... en de Hoofdzaak over het belang van openheid over afscheid.

Dementievriendelijker, sportief en meer

Monuta helpt ons ook mee om de samenleving dementievriendelijker te maken. Zo'n 300 medewerkers volgden de training Samen Dementievriendelijk. En steeds meer crematoria zijn dementievriendelijk, waaronder die in Ughelen, Stadskanaal en Zoetermeer.

Wat doet Monuta?

Monuta staat voor Open over Afscheid. Met elkaar in gesprek gaan over afscheid is de beste manier om nabestaanden te helpen en rust te brengen. Dat is de ervaring en overtuiging van uitvaartverzorger en uitvaarverzekeraar Monuta. Vanuit deze rust, komt er meer tijd voor het verdriet. Lees meer op monuta.nl[LINK: https://www.monuta.nl].

"Alzheimer Nederland en Monuta bundelen graag onze kennis over rouwverwerking en hoe je je voorbereidt op afscheid nemen. Mensen daarin goed begeleiden, kenmerkt onze samenwerking."

Hans Scheel, Manager relatiebeheer Monuta
Anne Claire van der Lugt teamleider zakelijke markt a.i.

Ook Bedrijfspartner worden?

Overweeg je om ook Bedrijfspartner te worden en verschil te maken voor mensen met dementie en hun dierbaren? We bespreken graag samen wat past bij je bedrijf. Zo komen we tot een verbinding die wederzijdse vooruitgang brengt. Neem gerust contact op met Anne Claire van der Lugt via (06) 25 00 79 58 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in.