Wat doet Van Boxtel hoorwinkels om dementie te stoppen?

  • €30.000

    Jaarlijkse bijdrage voor onderzoek
  • 185

    Medewerkers getraind in Samen Dementievriendelijk
  • € 5.018

    Ingezameld met 2bike4alzheimer

"Ons gezamenlijke doel is samen zorgen voor meer bewustzijn over een goed gehoor voor gezonde hersenen, informatievoorziening over het belang hiervan en fondsen werven voor onderzoek."

Paul Vondenhoff, directeur Van Boxtel hoorwinkels
Paul vandenhoff directeur Van Boxtel hoorwinkels

Meer bewustzijn over belang goed gehoor

De samenwerking tussen Van Boxtel hoorwinkels en Alzheimer Nederland startte, niet voor niets, op de internationale dag van het gehoor. Een goed gehoor draagt bij aan gezonde hersenen. Daarom draagt een gehoortoestel daar ook aan bij. Gehoor is tevens een van de beïnvloedbare risicofactoren voor dementie, aldus onderzoek uit 2017 dat verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Maar zowel bij dementie als bij gehoorproblemen wachten veel mensen te lang voordat ze actie ondernemen, vaak wel zeven jaar! Vroege signalering is belangrijk voor preventie en kwaliteit van leven.

Samen gaan we meer bewustzijn creëren over het belang van een goed gehoor voor hersengezondheid, hierover kennis verspreiden én fondsen werven voor wetenschappelijk onderzoek. Ook komt er een project op maat voor Van Boxtel, dat laat zien hoeveel een goed gehoor betekent voor mensen met dementie.

Training Samen Dementievriendelijk

Om bewustzijn over dementie te vergroten en mensen met gehoorproblemen én dementie beter te kunnen begeleiden, volgen 185 medewerkers van Van Boxtel hoorwinkels de online training Samen Dementievriendelijk. Medewerkers die in hun dagelijks werk te maken hebben met mensen met dementie krijgen daarnaast een verdiepende training op locatie.

2bike4alzheimer, Herinneringen Kerstbal en meer

Medewerkers van Van Boxtel fietsen mee met 2bike4alzheimer; dat bracht € 5.018 op voor een toekomst zonder dementie. En in alle winkels wordt gecollecteerd tijdens de collecteweek. Van Boxtel schenkt daarbij een vergeet-mij-nietbroche bij donaties vanaf € 3,50. Daarnaast verkoopt Van Boxtel hoorwinkels Herinneringen Kerstballen in al hun filialen en tijdens de Kerstmarkt. Ook draagt Van Boxtel met mankracht en haar netwerk bij aan alle activiteiten van Alzheimer Nederland en aan onze zichtbaarheid, onder meer door mee te doen aan de online Bedrijfscollecte in november.

Wat doet Van Boxtel hoorwinkels?

Van Boxtel hoorwinkels biedt oplossingen voor gehoorproblemen. Mensen met dementie én een hoorprobleem kunnen langer sociaal actief blijven dankzij hooroplosingen van Van Boxtel hoorwinkels. Medewerkers nemen de tijd om te zoeken naar de vraag achter de vraag. Samen met de cliënt. Want slechter horen is niet alleen een fysiek probleem, het is vooral ook een sociaal probleem. Pas wanneer Van Boxtel de mens achter de cliënt kent, kan het bedrijf het beste advies geven. Aandacht en kwaliteit staan daarbij voorop.

Lees meer op vanboxtelhoorwinkels.nl.

"Gehoorverlies leidt tot verminderde mentale stimulatie, sociale isolatie en cognitieve achteruitgang. Gelukkig beschermen gehoorapparaten hiertegen. Voor gehoorproblemen geldt: pas als je de mens achter de cliënt kent, kun je de juiste oplossingen bieden. Steeds de mens zien achter de dementie, dat doet Alzheimer Nederland ook. Daarom steunen wij hen."

Suzanne Zandvoort, marketing coördinator Van Boxtel hoorwinkels
Anne Claire van der Lugt teamleider zakelijke markt a.i.

Ook Bedrijfspartner worden?

Overweeg je om ook Bedrijfspartner te worden en verschil te maken voor mensen met dementie en hun dierbaren? We bespreken graag samen wat past bij je bedrijf. Zo komen we tot een verbinding die wederzijdse vooruitgang brengt. Neem gerust contact op met Anne Claire van der Lugt via (06) 25 00 79 58 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in.