Wat doet Crdl om dementie te stoppen?

  • €4.000

    Bijdrage aan onderzoek

  • 2

    Stelt de Crdl beschikbaar
  • €6.000

    Aan sponsoring van evenementen

"We zijn verplicht om mensen met dementie te benaderen zoals het voor hén het beste past."

Ger Schuivens, directeur en medeoprichter Crdl
Ger schuivens medeoprichter Crdl

Sponsor van Alzheimer evenementen

Crdl is sponsor van evenementen die Alzheimer organiseert, zoals 2bike4alzheimer (nu HerinneringenRit). Crdl stelde al twee Crld-zorginstrumenten beschikbaar (elk met een waarde van € 6.000) als hoofdprijs voor het team dat het hoogste sponsorbedrag inzamelde; het winnende team mag de Crld schenken aan een zorginstelling van hun keuze.

Ook zorgt Crdl mede voor bemanning van de evenementen.

Crdl zet zich verder actief in om bij zorginstellingen te onderstrepen wat nog wél mogelijk is, ongeacht de ernst van de dementie die iemand heeft. Zo draagt Crdl bij aan de kwaliteit van leven voor mensen met dementie. En dankzij het zorginstrument Crdl kunnen ook mensen met gevorderde dementie intermenselijk contact blijven maken, ongeacht hun cognitieve of communicatieve beperkingen.

Wat doet Crdl?

Crdl is een zorginstrument dat mensen via aanraking en geluid verbindt. Wanneer twee mensen Crdl én elkaar gelijktijdig aanraken, vertaalt Crdl hun aanraking in geluid. Verschillende manieren van aanraking brengen verschillende geluiden voort. Al meer dan 1.200 zorglocaties zetten Crdl in, in Nederland en daarbuiten. Zorgverleners gebruiken Crdl als een therapeutische interventie voor mensen met dementie, autisme, een verstandelijke of visuele beperking. Zo creëert Crdl momenten van betekenisvol contact tussen mensen. En dat draagt bij aan verbetering van levenskwaliteit en -plezier, ongeacht iemands beperkingen. Alzheimer Nederland reikte eerder de Prachtig!-oorkonde uit voor dit instrument.

Lees meer op Crdl.com

 

"Elkaar aandacht geven en contact blijven maken, ondanks dementie. Daar is Alzheimer Nederland onmisbaar bij. En dat brengt ons als organisaties dichter bij elkaar ."

Jack Chen, medeoprichter Crdl
Anne Claire van der Lugt teamleider zakelijke markt a.i.

Ook Bedrijfsvriend worden?

Overweeg je om ook Bedrijfsvriend te worden en verschil te maken voor mensen met dementie en hun dierbaren? We bespreken graag samen wat past bij je bedrijf. Zo komen we tot een verbinding die wederzijdse vooruitgang brengt. Neem gerust contact op met Anne Claire van der Lugt via (06) 25 00 79 58 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in.