Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Wat doet PGGM om dementie te stoppen?

 • Icoon herinneringen koesteren

  €12.000

  Jaarlijkse bijdrage voor onderzoek
 • Icoon mantelzorg of casemanagement

  €27.612

  Ingezameld met de PGGM Spinningmarathon
 • Icoon opbrengst

  €2.183

  Ingezameld met 2bike4alzheimer
Het belangrijke werk van Alzheimer Nederland levert veel op, ook voor de mensen die werken in zorg en welzijn waarvoor wij ons inspannen. Daarom zijn wij trots op onze vriendschap.

— Edwin Velzel, directeur PGGM

Edwin Velzel

PGGM op de trappers

Bij de spinningmarathon van PGGM in 2021 fietsten 212 deelnemers zich vier uur lang in het zweet voor Alzheimer Nederland. De opbrengst (€ 27.612!) is besteed aan onderzoek naar muziektherapie. Ook voor 2bike4alzheimer stapte een team van PGGM ditzelfde jaar op de trappers. Dat bracht € 2.183 op.

Inzet PGGM versterkt collecte

Tijdens de collecteweek van Alzheimer Nederland in november dragen PGGM-medewerkers bij aan optimale inzet van collectevrijwilligers. Ze gaan na in welke straten nog collectanten nodig zijn en zorgen dat beschikbare vrijwilligers daar ingezet worden. Dankzij de PGGM-medewerkers halen we meer geld op voor onderzoek. Daarnaast doet PGGM ook jaarlijks mee aan de online Bedrijfscollecte.

Betekenisvolle koffiemomenten

PGGM biedt haar medewerkers maatschappelijke uren. Zij kunnen die samen met Alzheimer Nederland inzetten voor projecten op maat die bijdragen aan het welzijn van mensen met dementie, hun naasten en zorgprofessionals: ‘Betekenisvolle koffiemomenten in de zorg’. Zo maken PGGM-medewerkers persoonlijk, direct en concreet verschil. Met prachtige resultaten voor alle betrokkenen.

Wat doet PGGM?

PGGM is een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie zonder winstoogmerk. De coöperatie wil bijdragen aan het realiseren van een betekenisvolle toekomst. PGGM zet zich in voor een betaalbaar, goed en duurzaam pensioen voor pensioenfondsen en hun deelnemers. Verder verzorgen zij vermogensbeheer en geven zij bestuursadvies. Ook draagt PGGM bij aan een leefbare wereld, gezond werken en vitaal ouder worden.

Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM hoopt dat er een medicijn komt tegen dementie. De achterban van PGGM, de mensen die werken in de sector zorg en welzijn waar PGGM uit voort komt en voor wie we pensioen realiseren, wordt veel met alzheimer geconfronteerd: uiteraard op het werk in de zorg voor patiënten, maar ook als mantelzorger op wie vaak een zwaar beroep wordt gedaan. Hiermee willen we mantelzorgers van mensen met dementie een steuntje in de rug bieden. Daarom is PGGM Bedrijfsvriend van Alzheimer Nederland.

— Niels Lievaart, directeur marketing & communicatie PGGM

Ook Bedrijfsvriend worden?

Overweeg je om ook Bedrijfsvriend te worden en verschil te maken voor mensen met dementie en hun dierbaren? We bespreken graag samen wat past bij je bedrijf. Zo komen we tot een verbinding die wederzijdse vooruitgang brengt. Neem gerust contact op met Stan Koedam via (06) 57 26 44 62 / [email protected]. Of vul dit contactformulier in.

Stan Koedam