Bedrijfsdonateurs

Wat houdt het in om Bedrijfsdonateur te zijn?

Als Bedrijfsdonateur doneer je € 500 tot € 3.000. Via een eenmalige donatie of maandelijkse giften. Je leest er alles over op de pagina Word Bedrijfsdonateur.

Wat krijg je als je Bedrijfsdonateur bent?

Als Bedrijfsdonateur ontvang je drie keer per jaar onze zakelijke nieuwsbrief en het magazine Alz..., met onder meer onze resultaten, persoonlijke verhalen, onderzoeksresultaten en zorginnovaties. Daarnaast ervaar je natuurlijk warme voldoening over de impact van je donatie.

Hoe en wanneer kun je Bedrijfsdonateur worden?

Door het hele jaar heen ben je welkom om je aan te melden als Bedrijfsdonateur. We komen graag met je in contact, ook als je gewoon wat meer wilt weten. Bel of mail met Nicole Prinz via (06) 53 27 75 06 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Bedrijfsvrienden

Wat houdt het in om Bedrijfsvriend te zijn?

Als Bedrijfsvriend draag je jaarlijks tussen € 3.000 en € 25.000 bij, gedurende minimaal twee jaar. En je draagt bij in natura. Met de inzet van mensen, producten en diensten. Lees hier alles over op deze pagina en op de pagina Word Bedrijfsvriend.

Wat krijg je als je Bedrijfsvriend bent?

Als Bedrijfsvriend ontvang je een warm welkom. En je krijgt de vrijheid om bij te dragen aan onderzoek en projecten die passen bij jouw bedrijf. Ook bieden we je verbinding me ons grote netwerk, toegang tot onze zakelijke evenementen en bijvoorbeeld ondersteuning bij deelname aan 2bike4alzheimer en de online Bedrijfscollecte. Lees hier alles over op deze pagina en op de pagina Word Bedrijfspartner.

Hoe en wanneer kun je Bedrijfsvriend worden?

Door het hele jaar heen ben je welkom om Bedrijfsvriend te worden. We komen graag met je in contact. Ook als je gewoon wat meer wilt weten. Neem contact op met Nienke van Wezel via (06) 12 98 54 99 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Bedrijfspartners

Wat houdt het in om Bedrijfspartner te zijn?

Je wordt Bedrijfspartner als je jaarlijks € 25.000 bijdraagt, gedurende minimaal drie jaar. Als Bedrijfsvriend of Bedrijfspartner draag je ook bij in natura. Met de inzet van mensen, producten en diensten. Lees hier alles over op deze pagina en op de pagina Word Bedrijfsvriend.

Wat krijg je als je Bedrijfspartner bent?

Als Bedrijfspartner ontvang je een warm welkom. Je krijgt de vrijheid om bij te dragen aan onderzoek en een project dat past bij jouw bedrijf. Desgewenst ontwikkelen we een project op maat voor jouw bedrijf. We verbinden je met ons grote netwerk, en geven je gratis toegang tot onze zakelijke evenementen. Ook ondersteunen we je bij deelname aan 2bike4alzheimer en de online Bedrijfscollecte. Lees hier alles over op deze pagina en op de pagina Word Bedrijfsvriend.

Hoe en wanneer kun je Bedrijfspartner worden?

Op elk moment van het jaar ben je welkom om Bedrijfspartner te worden. We komen graag met je in contact. Ook als je alleen wat vragen hebt. Neem contact op met Nienke van Wezel via (06) 12 98 54 99 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Online Bedrijfscollecte

Hoe kan mijn bedrijf meedoen met de online Bedrijfscollecte?

Je kunt je bedrijf het hele jaar door aanmelden voor de online Bedrijfscollecte in november. Ga naar de pagina Collecteer met je bedrijf of vul ons contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact op en zorgen dat je alles in huis krijgt om iedereen te laten weten: jullie collecteren voor een toekomst zonder dementie! Een week voordat de collecteweek start, krijgen jij en collega's een sms om je attent te maken op de collecteweek.

Wanneer is de online Bedrijfscollecte

Collecteren met je bedrijf doe je alleen tijdens de collecteperiode van Alzheimer Nederland. Die is elk jaar in november. Aanmelden kan als bedrijf het hele jaar door. Neem hiervoor contact op met Nicole Prinz via via (06) 53 27 75 06 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl of vul ons contactformulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Hoeveel tijd kost meedoen aan de Bedrijfscollecte?

Na aanmelding van je bedrijf krijg je een bericht waarmee je je collega's en medewerkers enthousiast maakt om ook mee te doen aan de online Bedrijfscollecte. Met de link die daar in staat kunnen zij in minder dan 10 minuten een persoonlijke online collectebus aanmaken. Werving van donaties kost weinig tijd: wij zorgen voor een voorbeeldbericht dat je kunt personaliseren waarmee je familie, vrienden en relaties vraagt om een donatie. Dit kost slechts 5 minuten van je tijd.

Zakelijk doneren

Wat houdt zakelijk doneren in?

Zakelijk doneren houdt in dat je bedrijf eenmalig, maandelijks of jaarlijks geld doneert aan Alzheimer Nederland. Als dat bedrag hoger is dan € 500 word je Bedrijfsdonateur. Vanaf € 3.000 per jaar kan je Bedrijfsvriend worden en vanaf € 25.000 per jaar Bedrijfspartner. Lees hierover meer op Help mee met je bedrijf.

Is een zakelijke donatie fiscaal voordelig?

Ja, mits je minimaal 5 jaar jaarlijks een vast bedrag doneert en dit vastlegt in een periodieke schenkingsovereenkomst. Je zakelijke donatie is dan volledig aftrekbaar van de belasting (ongeacht het bedrag). Je hebt dan tot 52% fiscaal voordeel. Door de aftrekbaarheid kun je meer geven voor hetzelfde geld, of zelf de belastingteruggave ontvangen. Zo maakt jouw bedrijf meerjarig onderzoek mogelijk en help je dementie te stoppen.

Waaraan worden zakelijke donaties besteed?

Van het geld dat je als bedrijf doneert, gaat 75 procent naar onderzoek dat op dat moment nodig is. En 25 procent besteden we aan het onderzoek van jouw keuze

Kom als bedrijf in actie

Hoe kan mijn bedrijf in actie komen voor Alzheimer Nederland?

Er zijn veel mogelijkheden om met je bedrijf geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Kies een actie die past bij jouw bedrijf!

Mijn bedrijf organiseert een actie. Hoeveel mensen mogen er in een team zitten?

Zo veel mogelijk! Vanaf twee personen ben je natuurlijk al een team. Maar als je meer mensen enthousiast maakt, kun je de taken verdelen, de pret delen én meer bereiken. Check: bedrijven.inactievooralzheimer.nl.

Krijgt mijn bedrijf ondersteuning bij een actie?

Uiteraard helpen we je als dit nodig is. 2bike4alzheimer organiseren wij voor jou. Zelfbedachte acties organiseer je als bedrijf zelf. Tickets voor een ander evenement koop jezelf. We helpen je uiteraard met vragen over het inrichten van het actieplatform. Daarop kun je je actie starten, promoten en op een veilige manier geld inzamelen. Ook vind je daar tips & tools om je actie leuk en succesvol te maken. Kijk op inactievooralzheimer.nl voor tips hierover.

Zakelijke evenementen

Welke zakelijke evenementen zijn er?

Alzheimer Nederland organiseert jaarlijks twee evenementen voor bedrijven. Aan het begin van het jaar organiseren we het online evenement 'De Onvergetelijke Middag' speciaal voor onze Bedrijfsvrienden en Bedrijfspartners. Vlak voor de zomer nemen organiseren wij 'De Onvergetelijke Dag' voor alle bedrijven in Nederland op een bijzondere locatie.

Wat levert een zakelijke evenement mijn bedrijf op?

Je krijgt een update over onderzoek dat mede mogelijk is gemaakt door jouw bijdrage. Je woont inspirerende presentaties bij, doet onvergetelijke ervaringen op waardoor je op ludieke wijze leert wat dementie met je doet. En: wij verbinden je met ons netwerk. En als jij met jouw bedrijf bijdraagt aan de organisatie of uitvoering van onze evenementen, maken andere bedrijven op een warme manier kennis met jouw locatie, expertise, diensten of producten.

Wat kost deelname aan een zakelijk evenement?

Bedrijfsvrienden en Bedrijfspartners bezoeken onze evenementen gratis en ontvangen daarvoor een uitnodiging. Het evenement 'De Onvergetelijke Middag' is alleen voor Bedrijfsvrienden en Bedrijfspartners toegankelijk. Tijdens 'De Onvergetelijke Dag' mogen zij één van hun zakelijke relaties introduceren; 2 medewerkers van de introducé mogen gratis deelnemen. 

Bedrijfsdonateurs en bedrijven die nog niet aan ons zijn verbonden zijn welkom tijdens 'De Onvergetelijke Dag' en betalen € 99 per persoon voor deelname. Aanmelden kan via de pagina onze Onvergetelijke evenementen.

Kan mijn bedrijf bijdragen aan een zakelijk evenement?

Zeker. Heel graag zelfs. We organiseren onze zakelijke evenementen altijd samen met onze Bedrijfvrienden en Bedrijfspartners. Heb jij een locatie beschikbaar voor de 'Onvergetelijke Dag'?, ben jij of ken jij een geweldige gastspreker, of zet jij liever expertise, diensten of producten in? Verbind jouw bedrijf aan deze onvergetelijke ervaring. Heb je een idee of een vraag, neem gerust contact op met Nicole Prinz via (06) 53 27 75 06 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Projecten & onderzoeken

Wat is het verschil tussen projecten en onderzoek?

Projecten hebben als doel concreet bij te dragen aan een beter leven voor mensen met dementie en hun naasten. We hebben onze projecten georganiseerd in verschillende thema's. Het kan gaan om praktische oplossingen voor een probleem in de dementiezorg, het organiseren van passende dagactiviteiten voor mensen met dementie, of ondersteuning aan mantelzorgers. Daarnaast zijn er projecten die het werk van Alzheimer Nederland ondersteunen en zo indirect bijdragen aan een toekomst zonder dementie. Projecten hebben een korte tot middellange doorlooptijd.

Ons wetenschappelijk onderzoek heeft als doel om de oorzaken en gevolgen van dementie te begrijpen en dementie uiteindelijk te kunnen behandelen of voorkomen. Dit varieert van fundamenteel onderzoek naar de oorzaak en gevolgen van dementie, tot onderzoek naar nieuwe medicijnen en sociaal-psychologisch onderzoek bij mensen met dementie, zorgverleners en naasten. Onderzoek duurt doorgaans meerdere jaren. Bekijk hier een aantal van onderzoeken waaraan jij een bijdrage kunt leveren.

Hoe kan mijn bedrijf bijdragen aan projecten?

Je maakt onze projecten (mede) mogelijk door een bijdrage in natura. Je kiest zelf in welke vorm je bedrijf bijdraagt. En je kiest zelf welk thema het best past bij je bedrijf. Inzet van je medewerkers, je producten of diensten, een locatie, je netwerk of exposure voor het 'Bedrijfsvrienden Programma'. Daarnaast is het voor Bedrijfspartners ook mogelijk om samen met ons een eigen project vorm te geven. Lees meer hierover op de pagina Help mee aan een project.

Hoe kan mijn bedrijf bijdragen aan onderzoek?

Je steunt ons onderzoek naar dementie via financiële bijdragen. Je kiest zelf welke manier het best past bij jouw bedrijf. Je kunt Bedrijfsdonateur worden, een grote gift, sponsorgeld te werven door deelname aan een bestaand evenement, zelf een actie organiseren om geld in te zamelen, of door mee te doen aan 2bike4alzheimer, of de online Bedrijfscollecte.

Andere vragen?

Wil je met jouw bedrijf ook bijdragen aan een toekomst zonder dementie? En heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem gerust contact op met Nicole Prinz via (06) 53 27 75 06 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul ons contactformulier in.