'Ik blijf ondernemen. Maar hoe lang nog?'

De diagnose Alzheimer was als een mokerslag voor ondernemer Corry van Vliet. Toch staat ze nog steeds in haar kledingzaak. "Ik ben een vechter. Maar het verdriet dat de ziekte mijn naasten aandoet, vind ik onverteerbaar. En het omgaan met dementie, is een baan op zichzelf."

Lees het hele verhaal van Corry

Dit is mogelijk dankzij zakelijke donaties

Jong talent jaarlijks stimuleren tot dementieonderzoek

Mede dankzij bedrijven kunnen wij jonge excellente dementie-onderzoekers stimuleren met de talentprijs Young Outstanding Researcher Award (YOR). Zo doen wij sneller kennis op. 

Lees meer

Het ontstaan van schadelijke eiwitkluwens in zenuwcellen

Ophoping van een schadelijke eiwit veroorzaakt de ziekte van Alzheimer. Mede dankzij bedrijven kunnen wij VU-onderzoekers laten ontrafelen hoe de ophopingen ontstaan.

Lees meer

Zegt schade in zenuwbanen iets over ernst van Alzheimer?

Bij Alzheimer beschadigen eiwitkluwens ook de zenuwbanen tussen hersengebieden. Onderzoek moet uitwijzen of meting van die verbindingen iets zegt over het stadium van Alzheimer.

Lees meer

Stan Koedam teamleider Acties & Evenementen Alzheimer Nederland

Vragen over een onderzoek?

Overweeg je om ook Bedrijfsvriend te worden en verschil te maken voor mensen met dementie en hun dierbaren? We bespreken graag samen wat past bij je bedrijf. Zo komen we tot een verbinding die wederzijdse vooruitgang brengt. Neem gerust contact op met Stan Koedam (06) 57 26 44 62 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in.