Zorgverzekering bij dementie

Alzheimer Nederland vindt een goede informatievoorziening over de zorgverzekering bij dementie erg belangrijk. Daarom vergelijken we jaarlijks de tien grootste ziektekostenverzekeraars op een aantal thema's, zoals mantelzorg, casemanagement dementie en hulpmiddelen. En zijn wij constant in gesprek met hen voor meer openheid en betere hulp voor mensen met dementie.

Infographic zorgverzekering 2022

In het overzicht hieronder is te zien welke type zorg onder de basisverzekering, aanvullende verzekering en/of wmo of gemeente valt. 

Wil je meteen zien welke zorg wordt vergoed via de basis- en aanvullende verzekeringen? Download de Keuzewijzer 2022.

> Meer informatie over zorgverzekering en dementie
> 7 tips om een zorgverzekering te kiezen bij dementie

 

Vergelijk jouw zorgverzekering voor 2022

Heb je zelf te maken met dementie? Dan kan het handig zijn om uit te zoeken welke zorg je precies vergoed krijgt bij jouw zorgverzekeraar. Met de handige keuzewijzer zorgverzekeringen kun je de verschillende onderdelen van de zorgverzekering en de vergoedingen per zorgverzekeraar met elkaar vergelijken. 

> Naar de keuzewijzer

Onze visie op dementiezorg

Passende zorg en begeleiding voor mensen met dementie en hun naasten. Dat is waar Alzheimer Nederland voor staat. Onze visie op goede dementiezorg realiseren we samen met zorg- en patiëntenorganisaties, gemeenten en het ministerie van VWS.

> Lees meer