Zorgverzekering bij dementie

Alzheimer Nederland vindt een goede informatievoorziening over de zorgverzekering bij dementie erg belangrijk. Daarom vergelijken we jaarlijks de tien grootste ziektekostenverzekeraars op een aantal thema's, zoals mantelzorg, casemanagement dementie en hulpmiddelen. En zijn wij constant in gesprek met hen voor meer openheid en betere hulp voor mensen met dementie.

Infographic zorgverzekering 2021

In het overzicht hieronder is te zien welke type zorg onder de basisverzekering, aanvullende verzekering en/of wmo of gemeente valt. 

Wilt u meteen zien welke zorg wordt vergoed via de basis- en aanvullende verzekeringen? Download de Keuzewijzer 2021.

> Meer informatie over zorgverzekering en dementie
> 7 tips om een zorgverzekering te kiezen bij dementie

Vergoedingen dementiezorg nog steeds moeilijk vindbaar bij helft zorgverzekeraars

30-11-2020 - De helft van de 10 grootste zorgverzekeraars biedt hun verzekerden nog steeds geen duidelijke informatie over vergoedingen voor dementiezorg. Dit blijkt uit de jaarlijkse vergelijking die Alzheimer Nederland maakt met de informatie op de eigen website van zorgverzekeraars over bijvoorbeeld mantelzorg, casemanagement dementie en hulpmiddelen. Bij de helft van de zorgverzekeraars is deze informatie niet goed vindbaar of onduidelijk.

> Lees het persbericht

 

Vergelijk uw zorgverzekering voor 2021

Heeft u zelf te maken met dementie? Dan kan het handig zijn om uit te zoeken welke zorg u precies vergoed krijgt bij uw zorgverzekeraar. Op dementie.nl vindt u tips en meer uitleg over de verschillende onderdelen van de zorgverzekering en de vergoedingen per zorgverzekeraar. 

> Bekijk het overzicht 

Onze visie op dementiezorg

Passende zorg en begeleiding voor mensen met dementie en hun naasten. Dat is waar Alzheimer Nederland voor staat. Onze visie op goede dementiezorg realiseren we samen met zorg- en patiëntenorganisaties, gemeenten en het ministerie van VWS.

> Lees meer