Zweven voor het goede doel: € 7.647,00 opgehaald voor Alzheimer Nederland

Zweven voor het goede doel

De Gilzer Zweefvliegclub Illustrious  ging zaterdag 2 september weer ‘de lucht in voor een goed doel’. Dit jaar werd er gevlogen voor Alzheimer Nederland. In totaal werd er €7.647,00 ingezameld.

“De actie is een mooie kans om eens kennis te maken met zweefvliegen, te genieten van het uitzicht en bovendien een goed doel te steunen”, vertelt Lenneke Seijsener, die vanuit Alzheimer Nederland bij de informatiestand stond. Mensen die zich aanmeldden, konden een bedrag inleggen vanaf 27,50 euro. Dat geld gaat volledig naar Alzheimer Nederland.

Erelid met Alzheimer
Net als andere jaren hebben de leden van de zweefvliegclub bepaald voor welk doel ze gaan vliegen. De keuze van Alzheimer Nederland was al snel gemaakt. Een van de ereleden, die ruim 60 jaar geleden lid werd, heeft sinds enkele jaren de ziekte van Alzheimer.

Zweven - 03.jpg

De zweefvliegtuigen vlogen tijdens de actie vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen. Met hulp van een lier werden ze een voor een tot 400 meter hoogte gebracht. Een ervaren piloot verzorgde daarna de vlucht, die zo’n 7 minuten duurde.

Lenneke: “Er zijn ruim 200 vluchten gemaakt en onverwachts ben ik ook de lucht in gegaan. Ik vond het eerst doodeng, maar wat is het een geweldige ervaring. Het is zeker aan te raden om dit ooit eens te doen.”

Cheque

Bij de infostand heeft ze bovendien de hele dag door geïnteresseerden gehad die wilden vliegen en het goede doel wilden steunen. Na afloop van de actie werd in de avond uiteindelijk de cheque met het totaal opgehaalde bedrag overhandigd aan Gerda van Ginneken van Alzheimer Nederland. Met de actie is liefst €7.647,00 ingezameld. “Iedereen was hier vreselijk trots op en terecht”, vertelt Lenneke.

Zweven - 02.jpg

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door