Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Tip 1: Kleedjesmarkt

Regel een aantal bakken of verhuisdozen en struin de zolder of kasten in huis af om oude spullen te verzamelen die u niet meer gebruikt. Zorg voor een groot kleed om de spullen uit te stallen. Ook fijn: een stoel voor uzelf om tussen het verkopen door op te kunnen zitten.

Tip 2: Muziek maken

Speelt u gitaar, blokfluit, dwarsfluit of klarinet? Of een ander instrument waarmee u een miniconcert kunt geven? Of misschien heeft u wel een muzikaal kind of kleinkind waarmee u samen een optreden kunt verzorgen. Leg er een pet of bakje bij met vast wat kleingeld er in, zodat de voorbijgangers dit bakje aan kunnen vullen.

Tip 3: 'Photobooth'

Met een aantal leuke oranje hoedjes, sjaals of grappige snorretjes op stokjes én een fototoestel creëert u al snel een leuke herinnering voor de deelnemers. Het handigste is als u een camera heeft waar gelijk een polaroid uitkomt, maar u kunt de foto natuurlijk ook met een telefoon met goede camera maken en direct aan de mensen doorsturen.

Tip 4: Cakejes verkopen

Bak cakejes met uw kinderen of kleinkinderen en verkoop ze op de kleedjesmarkt. Werkt u in een verzorgingstehuis? Tip: ga eens met een aantal bewoners lekkernijen bakken en verkoop ze via een kraampje. Een oranje prikkertje er in maakt het geheel extra feestelijk.

Tip 5: Schminken

Bent u handig met een kwast? Koop een doos schmink, bekijk wat ideeën op Pinterest of zoek ideeën in een leuk boek uit de bibliotheek. En print een paar voorbeelden waar kinderen uit kunnen kiezen. Voor een klein bedrag staan de kinderen voor u in de rij! 

Tip 6: Grabbelton

Kleine cadeautjes in een grote ton hooi doen het altijd goed. Van een potlood tot stickertjes of een leuke sleutelhanger; er zijn genoeg leuke cadeautjes te bedenken. Ook tweedehands kleinigheidjes doen het prima in de grabbelton. 

Tip 7: Zelfgemaakte sieraden verkopen

Bent u creatief en maakt u zelf sieraden, kaarten, kaarsen of andere leuke dingen? Het is vaak hartstikke leuk om iets te maken voor een actie voor een goed doel. U kunt uw handgemaakte spullen verkopen op een braderie of Koningsdag. 

Tip 8: Suikerspinnen of popcorn

Met een eenvoudige suikerspinmachine of popcornmachine (vanaf ongeveer 20 euro te koop) maakt u ter plekke lekkernijen om te verkopen. 

Tip 9: Blotevoetenpad

Heeft u wat meer ruimte? Maak een blotevoetenpad. Regel een stuk of zes afwasbakken met verschillende ondergronden. Bijvoorbeeld zand, modder, grind, houtsnippers, natte sponzen en stenen. Vraag een klein bedrag entree en u heeft een leuke attractie. Nu hopen op mooi weer tijdens Koningsdag!

Tip 10: Verhuur uw toilet

Woont u in een druk bezochte buurt tijdens Koningsdag en vindt u het niet erg om het toilet wat vaker schoon te maken? Vraag dan een entreeprijs voor uw toilet. 

Tip 11: Raadspelletjes

Benodigdheden: een vaas, knikkers en een prijs(je) voor de winnaar. Hoeveel knikkers zitten er in de vaas? Voor 20 tot 50 cent kan iemand meespelen. Ze kunnen het aantal knikkers noteren op een lijstje, met hun e-mailadres ernaast. Wie er het dichtste bij zit wint iets leuks. 

Tip 12: Koppel Alzheimer Nederland aan de Koningsspelen op school

Sommige scholen koppelen de Koningsspelen aan een goed doel. Idee voor bij u in de buurt? Een sponsorloop of andere leuke actie kan natuurlijk ook. 

Tip 13: Laat zien dat u geld inzamelt voor een goed doel

Zet een mooi spandoek of bord bij uw actie met het logo van het goede doel. Mensen zijn dan nét wat meer bereid om uw producten af te nemen. Onze promotiematerialen helpen met het onder de aandacht brengen van uw actie. 

Tip 14: Bestel onze opvallende groene actiebox

Zo kan niemand om uw initiatief heen. Bestel de giftbox hier >

Tip 15: Maak een eigen actiepagina aan

Deel uw eigen actiepagina via social media, e-mail of Whatsapp en vraag uw vrienden en familie om een donatie. Via de actiepagina kunt u eenvoudig het bedrag overmaken. Wilt u liever geen actiepagina aanmaken maar direct het geld doneren? Dat kan hier >

Geld inzamelen voor Alzheimer Nederland

1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Bij vrouwen is dit zelfs 1 op de 3. Dankzij uw inzamelingsactie kunnen we meer onderzoek mogelijk maken én mensen met dementie en hun naasten ondersteunen.

  • We bieden informatie en advies en komen op voor betere zorg
  • We investeerden in 2017 vijf miljoen euro in wetenschappelijk onderzoek
  • We verwachten binnen 5 jaar grote doorbraken in preventie en behandeling van dementie
afbeelding met de tekst 'Elke 12 minuten komt er iemand met dementie bij'